Õllepärm

 
 
Õllepärm on õlletööstuse kõrvalsaadus mis jääb pärast õlle käärimist nõu põhja. Toorpärm sisaldab 10…18% kuivainet. Säilitamiseks ta tavaliselt kuivatatakse.
 
Kuivainest ~50% moodustab proteiin. Mikroobse proteiinina sisaldab õllepärm küll palju lüsiini, kuid suhteliselt vähe väävlit sisaldavaid aminohappeid. Suhteliselt palju on ka fosforit (kuivaines 15…16 g/kg), kaaliumi (kuivaines 24 g/kg), B1-, B2-, B5- ja E-vitamiini. Metaboliseeruvat energiat annab 1 kg kuivainet veistele söötes 13 MJ.
 
Kuivatatud õllepärm on kollakaspruun, leiva lõhnaga. Seda kasutatakse eelkõige sigade jõusööda rikastamiseks.

Kuivatatud õllepärm

http://www.mdidea.com/products/proper/